Deel dit artikel

“Om later wat kapitaal achter de hand te hebben, kocht ik tussen 1993 en 2001 diverse financiële producten”, vertelt Arnout Teppema uit Bergen op Zoom, “Van Aegons Koersplan tot producten van Dexia, ASR, Levob en Delta Lloyd. De verkoper kwam met een mooi verhaal en oefende flinke druk op me uit, zodat ik besloot mijn spaargeld erin te steken.”

“Maar na de instorting van de beurs in 2001 viel ook mijn droom in duigen. Toen ik in 2004 een huis wilde kopen, kon ik slechts met moeite een hypotheek krijgen, door de BKR-notering van die producten. Via de media kwam ik er toen achter dat mijn spaarcenten in “woekerpolissen” verdwenen waren. Ik heb er in 2008 zelfs het gedicht “Spaarcentjes” over geschreven”, aldus Teppema.

“Sinds 2007 sta ik ingeschreven bij ConsumentenClaim en doe ik mee met diverse claims. Ik wacht dus al 13 jaar op een goede afloop, hoewel sommige producten al hebben uitgekeerd of deels zijn gecompenseerd. Maar ik wil uit principe al mijn geld terug, en blijf daarom meedoen – vooral in de zaak tegen Dexia, dat is mijn hoofddoel”.

“Mijn advies luidt: samen sta je sterker, en samen heb je ook minder zorgen. Ik laat mijn zaak daarom met vertrouwen over aan de Vereniging Woekerpolis.nl, Leaseproces en ConsumentenClaim. In mijn eentje knokken tegen die grote partijen wil ik niet, want dat geeft te veel stress.”

Herken jij je in dit verhaal? Misschien heb jij dan ook wel een woekerpolis. Dit kun je eenvoudig nagaan op de website van ConsumentenClaim. Heb je een woekerpolis? Meld je dan ook aan, want samen staan we sterker.

Met dank aan Arnout Teppema voor zijn medewerking en publicatie van zijn gedicht “Spaarcentjes”.

 

“Spaarcentjes”

“Vroeger was alles beter
Is toch een bekende uitdrukking
Ze hadden inderdaad helemaal gelijk
Want dit leidt tot een totale verandering”

“Daar ik niet zoveel geld uitgaf
Heb ik al mijn spaarcentjes opzij gezet
zodat ik in een aantal jaren
Waarschijnlijk heel wat centjes zou hebben gered”

“Tenminste,
Dat dacht ik in het begin
Maar zoals ik het nu zie
Is dat volslagen onzin”

“Want door allerlei factoren
Zoals de aanslagen in 2001
En maatschappijen die hoge kosten ‘maken’
Ben ik nu door mijn kapitaal heen”

“Wat rest mij nu nog?
Dat beetje wat ik nu overhoud
Had ik het gewoon in een oude sok moeten doen
Dat was misschien helemaal niet zo fout!”


Deel dit artikel