Deel dit artikel

Al meer dan 30.000 mensen hebben zich bij Consumentenbond Claimservice (een samenwerking tussen ConsumentenClaim en Consumentenbond) aangemeld voor de Airbnb-claim. En de aanmeldingen stromen nog steeds binnen. Gemiddeld genomen hebben huurders tussen de 5 en 6 boekingen gedaan en daarvoor in totaal gemiddeld € 260,- aan servicekosten betaald. Kosten die men terug kan vragen, omdat Airbnb zich niet houdt aan de Nederlandse wetgeving.

Airbnb rekent per boeking twee keer servicekosten. Zo betalen verhuurder én huurder allebei deze kosten voor dezelfde woning. Dat mag niet, zo bepaalde de meervoudige kamer van Rechtbank Amsterdam.

De huurder wordt door de Nederlandse wetgeving beschermd en heeft ten onrechte servicekosten betaald.

ConsumentenClaim en Consumentenbond willen dat Airbnb de voorwaarden aanpast, zodat dit in de toekomst niet meer voorkomt. Daarnaast willen partijen, die zich hebben verenigd in Consumentenbond Claimservice, dat alle huurders worden gecompenseerd.

 

Doe ook mee

Heb jij in de afgelopen vijf jaar woningen gehuurd via Airbnb? Meld je dan aan voor de Airbnb-claim. Je hebt ten onrechte servicekosten betaald. Deze kosten gaan wij voor huurders terugvragen. Sluit je ook aan bij de meer dan 30.000 Nederlanders die jou al zijn voorgegaan en ga naar www.claimservice.nl/airbnb.


Deel dit artikel